Ja bylem teraz na weselu, gdzie do wiekszego miasta bylo 30km. Nie bylo problemu. Generalnie spod kosciola na sale (25km) zabieral autobus, potem nad ranem ten sam autobus odwozil do jednego miasta 30 do drugiego 35, taki trojkacik. Moze warto dopytac
[Inne] Przy odpalaniu pojawia się kontrolka płynu chłodnicze
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[Inne] Przy odpalaniu pojawia się kontrolka płynu chłodnicze
Witam, tak jak w temacie, ta kontrolka:
Po rozgrzaniu silnika problem znika.
Dodam, że temperatura na rozgrzanym silniku to ok. 80 stopni, czyli nie łapie 90.
-
Sprawdź poziom płynu, poszukaj na forum w skodzie popularna usterka - druciki w zbiorniczku wyrownawczym pokrywają się czymś tam (chemikiem nie jestem :P) i wariuje wskazanie. A skoro się nie nagrzewa to trzeba jakieś logi i sprawdzić albo termostat albo czujnik temp.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Standard, u siebie też tak parę razy miałem gdy silnik sie nagrzeje ciecz sie rozszerza. Na 99% masz ubytek w płynie sprawdź.
Komentarz
-
A umnie sie swieciła kontrolka płynu a okazalo sie ze jedna swiece zarową miałem uwaloną. Po wymianie swiec zarowyk problem zniknał
Komentarz
-
Miałem tą samą historie, nawet na forum, jest mój post na ten temat, dolej trochę płynu i po sprawie.
Komentarz
-
Iwan89, a jak odpowiem tak: weź np srubokrent i "posmeraj" te 2 druciki w zbiorniku płynu od czujnika :diabelski_usmiech
No chyba, ze masz ponizej min to dolej płynu, ale jak poziom płynu jest ok to zób jak napisałem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Posiadałem taki sam problem w zeszłą zimę i też pomogła skrobanka wkrętakiem tych drucików w zbiorniczku wyrównawczym.
Komentarz
-
Pomiźiaj delikatnie druciki w zbiorniczku od płynu. Po pewnym czasie tworzy sie na nich nalot i zwieksza się rezystancja.Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!
Komentarz
Komentarz